Dragi cititori, vă mulțumesc pentru că ați deschis această carte!
Am scris cartea Alimentația Integrativă din dorința de a împărtăși cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în relația cu hrana.
Sunt un om care, vreme de peste 40 de ani am consumat alimente nepotrivite.
Ca urmare a acestui fenomen, la un moment dat am ajuns în grea suferință.
Fiind marcat de frica de a pleca în mod intempestiv de pe acest pământ, m-am mobilizat cu toate puterile și, ca prin miracol, am reușit să mă vindec.
Salvarea a venit prin schimbarea alimentației.
În momentul în care am început să descopăr și să pun în valoare calitățile hranei, am realizat că majoritatea nu știm să alegem alimentele pe care le consumăm.
De asemenea, am observat că mulți dintre noi nu știm să gătim alimentele la un nivel suficient de bun astfel încât să generăm cele mai benefice efecte.
Timp de foarte mulți ani am crezut că mănânc suficient de bine. Ca urmare a acestui crez, nu eram interesat să-mi îmbunătățesc alimentația.
Când am ajuns în dificultate, am început să cercetez alimentele cu scopul de a identifica și de a pune în valoare calitățile hranei.
După mulți ani de căutări în foarte multe surse de cunoaștere, am realizat cât de mare este prăpastia între felul în care mâncăm și adevărata esență a hranei.
Pentru că am găsit o multitudine de argumente care ne pot conduce la îmbunătățirea accesului la hrană, am constituit un program numit Alimentația Integrativă.
Dragi cititori, vă invit cu bucurie și încredere să lecturați cartea Alimentația Integrativă!
Această lucrare nu este o carte de bucate care poate fi apelată doar atunci când gătim, ci este o lucrare prin intermediul căreia ne putem îmbunătăți filozofia de viață în raport cu hrana.
Emit această ipoteză întrucât, în această carte am căutat să aduc argumente prin intermediul cărora să renunțăm la adicții cum ar fi: excesul de produse de origine animală, excesul de sare, consumul de zahăr, excesul de cafea, fumatul, consumul de pâine albă și consumul de alcool.
Vă invit cu bucurie să parcurgeți filele aceste cărți și apoi, cu eficiență și creativitate să experimentați îmbunătățirea alimentației!
„Nimeni nu s-a născut învățat. Este mult mai ușor să înveți să alegi hrana de la cei care deja au cercetat și experimentat îndelung programe de alimentație. Pentru că există pionieri în domeniul alimentației sănătoase, consider că este bine să le cunoaștem reușitele. În acest fel punem în valoare cele mai bune argumente care ne pot susține în programele noastre de îmbunătățire a alimentației. Sunt unul dintre cei care au studiat îndelung experiențele celor care au reușit în domeniul alimentației. Pe măsură ce am experimentat programele celor care au reușit, am generat un program de alimentație care să se adreseze omului de rând care nu are nicio pregătire în domeniul hranei, iar bucătăria lui are o dotare minimală”. *** ”
„Dacă în familia voastră se practică gătitul integrativ, atunci sunt mari șanse ca cei dragi și apropiați să acceadă la o nouă calitate a vieții. În momentul în care în familie se practică alimentația integrativă, cu toții veți vehicula energii de înaltă vibrație. Atunci când membrii întregii familii vehiculează energii de înaltă vibrație, cu toții generează fapte mărețe atât pentru ei, cât și pentru semeni. Pentru a produce un asemenea reviriment, vă recomand să luați inițiativa de a găti cu bucurie și drag cele mai bune mâncăruri pentru toată familia din care faceți parte! Mâncarea este un foarte bun agent de manifestare a iubirii față de semeni. Atunci când gătiți cuiva o mâncare bună îl puteți cuceri cu ușurință, întrucât prin intermediul hranei o parte din energia voastră se transferă în persoana respectivă. Cei care consumă mâncarea pregătită de voi se impregnează cu energia voastră. Dacă puneți iubire în mâncare, atunci iubirea se va transfera asupra persoanelor care o consumă”. ***
„Atunci când trăim în armonie cu Universul, se topesc depozitele excedentare de grăsime din corp. Pe viitor vom utiliza principiile alimentației de tip ascetic în cadrul Programului de reducere a greutății prin Metoda Integrativă. Spre deosebire de alte metode de reducere a greutății corporale, care supun ființa la șocuri emoționale cauzate de lipsa unor categorii de alimente, acest program readuce omul în armonie cu hrana și cu mediul său de viață. Atunci când omul trăiește în armonie cu hrana și cu mediul său de viață, greutatea corpului tinde spre normalitate în mod firesc și creator. O formă de alimentație ascetică este alimentația frugală. Prin alimentația frugală înțelegem consumul alimentelor în stare crudă, fără să mai intervenim cu nimic asupra acestora. De exemplu, la o masă frugală putem consuma: un morcov, o roșie, un ardei, câteva măsline și câteva linguri de semințe. Un om vizionar de înaltă ținută spirituală consumă cel puțin o masă frugală pe zi. Rezultatele acestei mese pot fi uimitoare! Dacă consumați în fiecare dimineață o masă frugală, veți avea o energie debordantă pe întreg parcursul zilei”.
„Atunci când gătesc, vorbesc cu alimentele ca și cum ar avea suflet. La fel și când mănânc, vorbesc cu alimentele ca și cum ar avea suflet. După ce mănânc, mulțumesc universului și lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-am primit prin intermediul alimentelor. Ca urmare a acestei atitudini, sunt mereu într-o stare de pace ca și cum nu aș mai avea nevoie de nimic. Rugăciunea aplicată asupra mâncării aduce o contribuție de mare efect în procesul de conservare a acesteia. Atunci când rostiți o rugăciune asupra mâncării, aceasta se restructurează și se armonizează cu Universul. În momentul în care materia este armonizată cu Universul, agenții patogeni nu o mai pot accesa. Așa se explică faptul că o mâncare restructurată energetic poate rezista în frigider chiar și mai mult de două săptămâni fără să se deterioreze~.”
Ioan
CUPRINS
Capitolul I
RELANSAREA VIEȚII PRIN ÎMBUNĂTĂȚIREA ALIMENTAȚIEI 7
1. Resetarea vieții 7
1.1 Cumpăna. 7
1.2. Drumul spre o alimentație mai bună. 11
2. Strategia de îmbunătățire a alimentației 13
3. Principalele tipuri de alimentație. 17
3.1. Alimentația hiperproteică. 18
3.2. Alimentația omnivoră. 19
3.3. Alimentația ovo-lacto-vegetariană. 20
3.4. Alimentația pesco-vegetariană. 21
3.5. Alimentația vegană. 22
3.6. Alimentația raw-vegană. 24
3.7. Alimentația ascetică. 26
4. Realizări miraculoase prin intermediul alimentației vegetariene. 28
4.1 Rezolvarea unor probleme de sănătate cu sprijinul alimentației vegetariene 28
4.2. Accederea la viața de biruință cu sprijinul alimentației vegetariene. 30
Capitolul II
FUNDAMENTAREA ALIMENTAȚIEI INTEGRATIVE. 35
1. Resursele alimentației integrative. 35
2. Necesitatea de a mânca sănătos. 39
3. Stâlpi de susținere în alimentația integrativă. 43
3.1. Apa integrativă. 43
3.2. Starea de sănătate a tubului digestiv. 47
3.3. Vitalitatea corpului 50
4. „Impedimentele” trecerii la alimentația vegetariană. 51
5. Pași în alimentația integrativă. 58
Capitolul III
PROGRAMUL DE ALIMENTAȚIE INTEGRATIVĂ.. 61
1. Trecerea de la alimentația hiperproteică la alimentația omnivoră. 62
2. Trecerea de la alimentația omnivoră la alimentația ovo-lacto-vegetariană 63
2.1. Argumentele trecerii la alimentația ovo-lacto-vegetariană. 63
2.2. Procedura de trecere la alimentația ovo-lacto-vegetariană. 65
2.3. Evoluția spre alimentația ovo-lacto-vegetariană. 66
3. Trecerea de la alimentația ovo-lacto-vegetariană la alimentația pesco-vegetariană 69
4. Trecerea de la alimentația pesco-vegetariană la alimentația vegană. 72
4.1. Motivația de a consuma alimente vegane. 72
4.2. Programul de renunțare la pește. 74
5. Trecerea de la alimentația vegană la alimentația raw-vegană. 77
6. Trecerea de la alimentația raw-vegană la alimentația ascetică. 79
6.1. Argumentele alimentației ascetice. 79
6.2. Tipurile de alimentație ascetică. 82
6.3. Hrana consumată în alimentația ascetică. 83
7. Nivelurile de evoluție în alimentația integrativă. 84
8. Cura integrativă preventivă. 86
8.1. Crearea stării de belșug prin cura integrativă preventivă. 86
8.2. Asigurarea aportului suplimentar de vitamine și probiotice. 88
8.3. Asigurarea aportului suplimentar de proteine. 94
8.4. Asigurarea aportului suplimentar de carbohidrați 95
8.5. Cura de alimentație integrativă preventivă. 96
Capitolul IV
GĂTITUL INTEGRATIV.. 98
1. Strategia gătitului integrativ. 98
1.1. Motivația gătitului integrativ. 98
1.2. Principiile gătitului integrativ. 100
1.3. Cele patru secrete ale gătitului integrativ. 103
2. Tocana integrativă. 107
2.1. Principiile de constituire a tocanei integrative. 107
3. Mâncărica integrativă. 109
3.1. Strategie de preparare pentru mâncărica integrativă. 109
3.2. Procedura de preparare pentru mâncărica integrativă. 111
4. Supa integrativă. 112
4.1. Principiile de constituire a supei integrative. 112
4.2. Procedura de preparare a supei integrative. 113
5. Borșul integrativ. 114
5.1. Principiile de constituire a borșului integrativ. 114
5.2. Procedura de preparare a borșului integrativ. 115
6. Salata integrativă. 115
6.1. Principiile de constituire a salatei integrative. 115
6.2. Procedura de preparare a salatei integrative. 117
7. Desertul integrativ. 117
7.1. Principiul de constituire a desertului integrativ. 117
7.2. Procedura de preparare a desertului integrativ. 119
8. Pregătirea semințelor integrative. 119
8.1. Strategia de pregătire a semințelor integrative. 119
8.2. Hidratarea semințelor 121
8.3. Coacerea semințelor 121
8.4. Procedura de coacere a semințelor 123
Capitolul V
MANAGEMENTUL ADICȚIILOR.. 125
A. Partea I 126
1. Calea renunțării 126
2. Renunțarea la fumat 128
3. Renunțarea la zahăr 133
4. Renunțarea la cafea. 138
5. Renunțarea la pâinea albă. 139
6. Renunțarea la alcool 141
7. Reducerea consumului de sare. 142
8. Programul de eliberare față de adicții 145
8.1. Purificarea prin expansiune și eliberare. 146
8.2. Purificarea prin concentrare și eliberare. 147
B. Partea a II-a
Metode de stimulare a programului de alimentație integrativă. 149
1. „Dialogul” cu hrana. 149
2. Condimentarea integrativă a hranei 151
3. Consumul ceaiurilor integrative. 153
Capitolul VI
ALIMENTAȚIA CREATOARE DE BELȘUG.. 159
1. Cea mai bună decizie a vieții 159
2. Transcenderea senzațiilor de foame și de poftă. 163
2.1. Transcenderea stărilor de foame. 164
2.3. Transcenderea senzației de poftă. 168
3. Caracterizarea mâncărurilor în funcție de conținutul de nutrienți 173
4. Supra-alimentele. 175
4.1. Specificul supra-alimentelor 175
4.2. Supra-alimente vitaminizante. 176
4.3. Supra-alimente energizante. 177
4.4. Supra-alimente proteice. 177
4.5. Supra-alimentele integrative. 180
5. Alimentația frugală. 182
5.1. Cum am ajuns să descopăr alimentația frugală?. 182
5.2. Efectele alimentației frugale. 186
5.3. Strategie de constituire a unei mese frugale. 189
Capitolul VII
STRATEGIA DE APLICARE A PROGRAMULUI DE ALIMENTAȚIE INTEGRATIVĂ.. 193
1. Nivelurile Alimentației Integrative. 194
2. Cele trei mese zilnice aducătoare de miracole. 198
3. Alimentația de înaltă performanță. 201
3.1. Condimentarea integrativă. 202
3.2. Masticatul integrativ. 204
3.3. Alimentația pitagoreică. 207
3.4. Programul zilnic pentru alimentația de înaltă performanță. 209
4. Cei 9 pași ai programului de Alimentație Integrativă. 211
4.1. Procedura celor nouă pași ai programului de Alimentație Integrativă 211
4.2. Coșul de cumpărături pen