Cum au devenit oamenii fiinte exceptionale datorita imaginatiei.
Un studiu nou si indraznet de paleontologie, arheologie, genetica si antropologie, care va anula toate parerile gresite legate de rasa, razboi, pace si natura umana si care va raspunde la o intrebare veche de cand lumea: ce-i face pe oameni atat de exceptionali comparativ cu restul speciilor de pe Pamant?
Secretul este creativitatea. Agustin Fuentes sustine ca aceasta sta la baza desenelor pictate cu degetele de copii, a modului in care stramosii nostri se organizau in triburi sau vanau, a felului in care se pornesc razboaiele sau, dimpotriva, se semneaza tratatele de pace, a relatiilor intime, a modului in care avem grija de planeta noastra sau de comunitatile in care traim si, de fapt, la baza artei, religiei si chiar a stiintei.
Wall Street Journal
Pornind de la ultimele descoperiri din biologie sau arheologie, Fuentes construiește teoria conform căreia creativitatea și cooperarea sunt marile forțe motrice ale progresului uman. În plus, demonstrează că multe dintre lucrurile pe care le credem despre noi înșine, de la religie la rasă, sunt greșite.
NationalGeographic.com, Book Talk
Fuentes demonstrează modul în care creativitatea a permis unei specii vulnerabile, fără colți sau gheare, să supraviețuiască într-o lume plină de prădători fioroși. Indiferent că vorbește despre conflictele armate înregistrate în ultima vreme sau despre controversele contemporane despre sex și religie, Fuentes subliniază un aspect important din trecutul omului: vom supraviețui ca specie atâta vreme cât vom continua să fim creativi.
Booklist