Centrul Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”
și Editura Dharana vă invită la Conferință și lansare de carte -
Alimentația integrativă” Experiențe de schimbare a alimentației care au schimbat vieți.
Marți, 7 iunie 2021 – Ora 18,00, Durata – 2 ore
Sala Dalles – Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18, sector 1 – București
Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)
Invitați
Dumitru Constantin Dulcan
Ileana Șipoteanu
Ioan Prisecaru
Program artistic
Ileana Șipoteanu
Moderator
Maria Timuc
Descrierea evenimentului
Pornind de la cartea ”Alimentația Integrativă”- Editura Dharana, 2022, al cărei autor, Ioan Prisecaru, își descrie propria experiență de schimbare a alimentației după ce a fost amenințat cu un diagnostic medical fatal, am invitat la conferința ”Experiențe de schimbare a alimentației care au schimbat viața” și lansarea cărții ”Alimentația Integrativă” personalități ale timpului nostru care au trecut prin astfel de schimbări de viață.
Invitații noștri vor vorbi despre trăirile lor și ne vor spune cum și când, în ce împrejurări de viață și în ce sens au avut nevoie sau li s-a recomandat să mănânce altfel decât mâncau până atunci, ce s-a schimbat în viețile lor o dată cu schimbarea alimentației, cum a participat aceasta la procesul de vindecare de care a avut nevoie corpul lor și, desigur, ce s-a întâmplat la nivel spiritual și energetic ca o consecință a întoarcerii lor la alimentația naturală, la alimentele create și dăruite de Dumnezeu pentru a ne susține viața.
„Hrana să-ți fie medicament și medicamentul să-ți fie hrană”, scria părintele medicinei, Hipocrate. Noi ne-am îndepărtat de acest ”medicament ascuns în aliment”, ba chiar am intoxicat hrana cu substanțe nocive, iar experiențele de viață prin care oamenii se întorc la ”medicamentul primordial”, cel ce ne-a fost lăsat de Dumnezeu în pomi, în legume și în ierburile câmpului au devenit spectaculoase și speciale, deși acestea ar trebui să fie regula, iar abaterea de la ea să fie excepția.
Dumitru Constantin Dulcan – o personalitate recunoscută a spiritualității românești, vă va povesti despre experiența care i-a schimbat viața și despre regimul alimentar pe care l-a adoptat la sfatul specialiștilor, după un diagnostic medical dramatic, cum a trăit această schimbare a stilului de viață și, poate, prin aceasta va răspunde și la o întrebare pe care mulți oameni o au: cum anume a reușit profesorul Dulcan să se mențină într-o formă atât de bună și să pară mult mai tânăr decât este din punct de vedere biologic. Nu în ultimul rând, vom înțelege care ar putea fi impactul schimbării alimentare asupra vieții noastre spirituale, ce se întâmplă cu trupul, sufletul și spiritul ființei care se hrănește, nu doar cu hrană fizică, ci și cu iubirea divină care ne îmbrățișează mereu.
Ileana Șipoteanu – cunoscută și îndrăgită interpretă de muzică ușoară în România, care ne va și cânta câteva dintre cele mai frumoase piese muzicale ale sale, a trăit, la rândul său, o deosebită experiență de schimbare a alimentației și o ameliorare a stării de sănătate, o transformare la nivelul vitalității și al frumuseții interioare despre care ne va vorbi în detaliu.
Ioan Prisecaru – autorul cărții pe care o lansăm, ”Alimentația Integrativă”(Editura Dharana) a simțit dorința de a împărtăși lumii, în cuprinsul întregii cărți, tot ce a învățat despre alimente după ce le-a descoperit virtuțile capabile să vindece și, cum ne spun cercetări mai noi, capabile să schimbe însăși structura ADN-ului uman. Așadar, nu ne-am propus să intrăm în detalii de specialitate legate de alimentație, ci să cunoaștem experiențele unora dintre modelele lumii noastre, care ar putea deveni ele însele sursă de inspirație și încredere, speranță și deschidere către un stil de viață sănătos și către o viață spirituală și fizică împlinitoare, reînvățând să ne hrănim cu viața, cea care este capabilă să hrănească și viața noastră.
Vă așteptăm cu drag
Notă:
În holul Sălii Dalles va fi un stand de carte, unde veți găsi cărțile dlui Dumitru Constantin Dulcan, ale lui Ioan Prisecaru, inclusiv cartea nouă, ”Alimentația Integrativă”, dar și multe alte titluri și autori de spiritualitate, precum și unele care conțin rețete deosebite și sfaturi de alimentație, precum cele ale lui Valeriu Popa, Ovidiu Harbădă și Sanda Ștefan.
Pasaje din cartea ”Alimentația Integrativă” – autor Ioan
„Nimeni nu s-a născut învățat. Este mult mai ușor să înveți să alegi hrana de la cei care deja au cercetat și experimentat îndelung programe de alimentație. Pentru că există pionieri în domeniul alimentației sănătoase, consider că este bine să le cunoaștem reușitele. În acest fel punem în valoare cele mai bune argumente care ne pot susține în programele noastre de îmbunătățire a alimentației. Sunt unul dintre cei care au studiat îndelung experiențele celor care au reușit în domeniul alimentației. Pe măsură ce am experimentat programele celor care au reușit, am generat un program de alimentație care să se adreseze omului de rând care nu are nicio pregătire în domeniul hranei, iar bucătăria lui are o dotare minimală”. *** ”
„Dacă în familia voastră se practică gătitul integrativ, atunci sunt mari șanse ca cei dragi și apropiați să acceadă la o nouă calitate a vieții. În momentul în care în familie se practică alimentația integrativă, cu toții veți vehicula energii de înaltă vibrație. Atunci când membrii întregii familii vehiculează energii de înaltă vibrație, cu toții generează fapte mărețe atât pentru ei, cât și pentru semeni. Pentru a produce un asemenea reviriment, vă recomand să luați inițiativa de a găti cu bucurie și drag cele mai bune mâncăruri pentru toată familia din care faceți parte! Mâncarea este un foarte bun agent de manifestare a iubirii față de semeni. Atunci când gătiți cuiva o mâncare bună îl puteți cuceri cu ușurință, întrucât prin intermediul hranei o parte din energia voastră se transferă în persoana respectivă. Cei care consumă mâncarea pregătită de voi se impregnează cu energia voastră. Dacă puneți iubire în mâncare, atunci iubirea se va transfera asupra persoanelor care o consumă”. ***
„Atunci când trăim în armonie cu Universul, se topesc depozitele excedentare de grăsime din corp. Pe viitor vom utiliza principiile alimentației de tip ascetic în cadrul Programului de reducere a greutății prin Metoda Integrativă. Spre deosebire de alte metode de reducere a greutății corporale, care supun ființa la șocuri emoționale cauzate de lipsa unor categorii de alimente, acest program readuce omul în armonie cu hrana și cu mediul său de viață. Atunci când omul trăiește în armonie cu hrana și cu mediul său de viață, greutatea corpului tinde spre normalitate în mod firesc și creator. O formă de alimentație ascetică este alimentația frugală. Prin alimentația frugală înțelegem consumul alimentelor în stare crudă, fără să mai intervenim cu nimic asupra acestora. De exemplu, la o masă frugală putem consuma: un morcov, o roșie, un ardei, câteva măsline și câteva linguri de semințe. Un om vizionar de înaltă ținută spirituală consumă cel puțin o masă frugală pe zi. Rezultatele acestei mese pot fi uimitoare! Dacă consumați în fiecare dimineață o masă frugală, veți avea o energie debordantă pe întreg parcursul zilei”.
„Atunci când gătesc, vorbesc cu alimentele ca și cum ar avea suflet. La fel și când mănânc, vorbesc cu alimentele ca și cum ar avea suflet. După ce mănânc, mulțumesc universului și lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-am primit prin intermediul alimentelor. Ca urmare a acestei atitudini, sunt mereu într-o stare de pace ca și cum nu aș mai avea nevoie de nimic. Rugăciunea aplicată asupra mâncării aduce o contribuție de mare efect în procesul de conservare a acesteia. Atunci când rostiți o rugăciune asupra mâncării, aceasta se restructurează și se armonizează cu Universul. În momentul în care materia este armonizată cu Universul, agenții patogeni nu o mai pot accesa. Așa se explică faptul că o mâncare restructurată energetic poate rezista în frigider chiar și mai mult de două săptămâni fără să se deterioreze~.”